لوله مقوایی چگونه تولید می‌شود؟ مراحل تولید از ابتدا تا انتها

نام نویسنده: مریم حیدری
لوله مقوایی چگونه تولید می‌شود؟

در بسیاری از صنایع برای عرضه تولیدات مختلف از لوله مقوایی استفاده می‌شود. سلفون استرچ، فویل آلومینیومی، نخ، پارچه، دستمال توالت، چسب‌های نواری و… از جمله مهم‌ترین محصولات عرضه شده با استفاده از لوله مقوایی هستند‌. به طور کلی لوله‌های مقوایی برای بسته‌بندی همه محصولاتی که به صورت رول عرضه می‌شوند، کاربرد دارند. برای تولید این نوع لوله هم از کاغذ لوله مقوایی استفاده می‌شود. کاغذهای مناسب با استفاده از تجهیزات کارآمد و چسب مخصوص، بر روی یکدیگر قرار می‌گیرند. مشخصات لوله‌های مقوایی مانند ضخامت، میزان استحکام، عرض و… نیز قابل تغییر هستند. در ادامه مطلب به بررسی جزئیات بیشتری از مواد اولیه مورد نیاز و مراحل تولید لوله‌های کاغذی می‌پردازیم.

مواد اولیه مورد استفاده در تولید لوله مقوایی

در برخی از صنایع مانند کارخانه‌های تولید دوک نخ و نوار تفلون از لوله‌های پلاستیکی برای عرضه محصولات استفاده می‌شود. بهتر است بدانید لوله‌های مقوایی مزایای بسیار مهمی نسبت به سایر لوله‌ها دارند. قابلیت بازیافت، وزن سبک، قیمت مناسب و تجزیه‌پذیری از جمله مهم‌ترین مزایای لوله‌های مقوایی نسبت به محصولات مشابه هستند. برای تولید انواع لوله مقوایی به استفاده از چند ماده اولیه مهم نیاز است. در ادامه مطلب به این مواد اولیه اشاره می‌کنیم:

  • کاغذ: شرکت‌های مختلف از کاغذ لوله مقوایی برای تولید این محصول استفاده می‌کنند. کاغذ لوله مقوایی می‌تواند با خمیر جدید یا خمیر بازیافتی تولید شود. این محصول توسط کارخانه کاغذ پاپیروس کاوه تولید می‌شود.
  • چسب: کاغذهای لوله مقوایی با استفاده از چسب‌های مخصوص که پس از خشک شدن دوام بسیار زیادی دارند، بر روی یکدیگر قرار می‌گیرند.
  • رنگ: برای چاپ طرح، لوگو و حتی متن بر قسمت‌های مختلف لوله مقوایی از رنگ استفاده می‌شود.
  • مواد شیمیایی: به منظور ایجاد ویژگی‌های خاص مانند مقاومت در برابر آب و حرارت از مواد شیمیایی مناسب برای تولید لوله مقوایی استفاده می‌شود.

لوله‌های مقوایی، ساختار ظاهری یا ترکیب شیمیایی پیچیده‌ای ندارند. با این حال برخی از شرکت‌های تولید کننده معتبر از بهترین مواد اولیه، به ویژه چسب‌های مقاوم برای تولید لوله مقوایی استفاده می‌کنند.

مراحل اصلی تولید لوله مقوایی

برای تولید لوله‌های مقوایی باید مواد اولیه و تجهیزات مناسب در اختیار داشته باشید. سپس با طی کردن یک سری مراحل مهم، تولید لوله مقوایی را به پایان برسانید. بدون شک حذف هر یک از مراحل اصلی تولید لوله‌های مقوایی، منجر به دور شدن از نتیجه مناسب خواهد شد. در ادامه مطلب به بررسی مراحل اصلی تولید لوله‌های مقوایی می‌پردازیم:

1_ آماده سازی مواد اولیه

اولین اقدامی که باید برای تولید لوله مقوایی انجام دهید؛ آماده‌سازی مواد اولیه است. کاغذ لوله مقوایی هم یکی از اصلی‌ترین مواد اولیه تولید این نوع محصول بسته‌بندی محسوب می‌شود. انواع کاغذ لوله مقوایی با استفاده از خمیر جدید یا خمیر بازیافتی تولید می‌شوند. در کنار کاغذ لوله مقوایی به چسب مناسب، رنگ و برخی مواد شیمیایی نیاز دارید. نوع مواد شیمیایی متناسب با ویژگی‌های لوله مقوایی مورد نظر مشتریان انتخاب می‌شود.

2_ برش و شکل دهی کاغذ

برای تولید لوله مقوایی به تجهیزات و دستگاه‌های مناسب نیاز دارید. یکی از مهم‌ترین تجهیزات تولید لوله مقوایی هم دستگاه کاتر است. با استفاده از این دستگاه کاغذهای انتخاب شده در اندازه‌های مشخص برش داده می‌شوند. این کار برای شکل دادن به کاغذ و ایجاد ساختار لوله‌ای انجام خواهد شد. هنگام انتخاب و خرید کاغذ دوک مقوایی، می‌توانید درخواست برش نیز داشته باشید.

3_ لایه گذاری و چسب زنی

در این مرحله کاغذهای برش خورده بر اساس یک الگوی مشخص بر روی یکدیگر قرار می‌گیرند. سپس فرآیند چسب‌زنی از طریق تزریق چسب بین لایه‌های کاغذ لوله مقوایی انجام خواهد شد. این کارها با استفاده از یک دستگاه مجزا از کاتر انجام می‌شود. توجه داشته باشید نوع و کیفیت چسب تاثیر مهمی بر میزان مقاومت لوله‌های مقوایی دارد. در نهایت کاغذهای چسب خورده بر روی قالب‌های استوانه‌ای شکل قرار گرفته، پیچیده و فشرده خواهند شد.

4_ خشک کردن و تثبیت لوله مقوایی

با توجه به اینکه از چسب برای اتصال لایه‌های لوله مقوایی استفاده می‌شود؛ باید این نوع محصولات بسته‌بندی به صورت اصولی خشک و تثبیت شوند. برای انجام این کار هم دو روش متفاوت وجود دارد. بر اساس روش اول باید لوله‌های تولید شده را در محل مناسب قرار دهید تا در دمای محیط خشک شوند. چنانچه قصد دارید خشک کردن لوله‌های مقوایی را سریع‌تر انجام دهید؛ می‌توانید از کوره‌های حرارتی خشک کن برای انجام این کار استفاده کنید. البته برای استفاده از این نوع دستگاه خشک کن باید دمای مناسب را انتخاب و تنظیم کنید. برای تثبیت ساختار و کیفیت لوله مقوایی نیز می‌توانید آن‌ها را به موادی مانند رزین، رنگ و سایر مواد شیمیایی مناسب آغشته کنید.

مراحل تولید لوله مقوایی

تجهیزات و دستگاه های مورد نیاز در فرآیند تولید دوک مقوایی

برای تولید لوله‌های مقوایی علاوه بر مواد اولیه مناسب به استفاده از تجهیزات کارآمد هم نیاز دارید. در واقع اگر بهترین مواد اولیه هم فراهم شده باشند، ولی دستگاه مناسب در دسترس نباشد؛ تولید لوله مقوایی امکان‌پذیر نخواهد بود. برای تولید لوله‌های مقوایی باید از چند دستگاه مجزا استفاده کنید. در ادامه مطلب به بررسی این تجهیزات و دستگاه‌ها می‌پردازیم:

1_ دستگاه کاتر یا اسلایدر

از دستگاه کاتر برای انجام دو کار مهم در فرآیند تولید لوله مقوایی استفاده می‌شود. ابتدا کاغذهای لوله مقوایی در ابعاد و شکل‌های تعیین شده، برش می‌خورند. پس از انجام سایر مراحل تولید لوله‌های مقوایی، این نوع محصول بسته‌بندی با استفاده از دستگاه کاتر یا همان اسلایدر در اندازه‌های مشخص، برش داده می‌شوند. در واقع اولین و آخرین مرحله از فرآیند تولید لوله مقوایی را دستگاه کاتر انجام می‌دهد. هر یک از انواع دستگاه‌های کارت هم معمولا دارای تیغه، سیستم اندازه‌گیری، منبع تغذیه و سیستم کنترل کیفیت هستند.

2_ دستگاه لایه گذاری و چسب زنی

از جمله مهم‌ترین تجهیزات تولید لوله کاغذی می‌توانیم به دستگاه لایه‌گذاری اشاره کنیم. برای تولید این نوع محصول بسته‌بندی باید کاغذهای لوله مقوایی برش خورده را در دستگاه لایه گذاری قرار دهید. این دستگاه، لایه‌های کاغذ را بر روی یکدیگر قرار داده، بین آن‌ها چسب تزریق می‌کند و آن‌ها را به دور قالب‌های استوانه‌ای می‌پیچد. با فشرده‌سازی لایه‌های کاغذ، ساختار منسجم و محکم لوله‌های مقوایی شکل می‌گیرد.

3_ دستگاه خشک کن

برای خشک کردن مکانیزه لوله‌های مقوایی باید از یک دستگاه مناسب استفاده کنید. کوره‌های حرارتی که قابلیت تنظیم دما دارند و برای خشک کردن محصولات کاغذی و مقوایی طراحی شده‌اند؛ برای انجام این کار مناسب هستند. البته برخی از تولید کننده‌ها، لوله‌های مقوایی را در دمای محیط و بدون نیاز به تجهیزات مکانیزه خشک می‌کنند.

4_ دستگاه چاپ

برخی از مشتریان تمایل دارند؛ بر روی قسمت داخلی لوله مقوایی، طرح‌هایی خاص مانند لوگو شرکت آن‌ها چاپ شود. در حال حاضر امکان چاپ بر روی لوله‌های مقوایی نیز وجود دارد. تولید کننده‌های لوله مقوایی از دستگاه‌های چاپ ویژه برای انجام این کار استفاده می‌کنند. بدون شک چاپ طرح، لولگو و متن بر روی لوله مقوایی باعث افزایش هزینه تمام شده تولید این نوع محصول بسته‌بندی خواهد شد.

نقش کنترل کیفیت در تولید لوله مقوایی

از لوله مقوایی برای عرضه محصولات رولی استفاده می‌شود. چنانچه مشخصات لوله‌های مقوایی تولید شده، متناسب با محصول نباشد؛ مشکلات متعددی شکل می‌گیرند. به همین علت هنگام تولید لوله‌های مقوایی باید مشخصات آن‌ها بررسی شده و فرآیند کنترل کیفیت انجام شود. برخی از دستگاه‌های تمام اتوماتیک تولید لوله مقوایی، مرحله کنترل کیفیت را نیز انجام می‌دهند. چنانچه از این دستگاه‌ها استفاده نشود؛ باید ابعاد، صاف بودن سطح لوله، استحکام، مقاومت چسب، چاپ طرح روکش و… توسط اپراتور و تکنسین‌های مربوطه بررسی شوند.

البته کیفیت مواد اولیه هم باید بررسی شده و از ورود مواد بی کیفیت به دستگاه تولید لوله مقوایی جلوگیری شود. در صورتی که لوله‌های مقوایی از استحکام، ابعاد و کیفیت مناسبی برخوردار نباشند؛ ممکن است محصولات عرضه شده از حالت رولی خارج شوند. این موضوع باعث از بین رفتن امکان استفاده از محصولات، نارضایتی مشتریان، هدر رفت هزینه‌های مالی و کاهش اعتبار برند تولید کننده خواهد شد. فرآیند کنترل کیفیت یکی از مهم‌ترین مراحل تولید لوله‌های مقوایی است که باید به بهترین نحو انجام شود.

راهکارهایی برای افزایش کارایی و کاهش هزینه های تولید

امروزه محصولات مختلف و گسترده‌ای به صورت رولی عرضه می‌شوند. برای عرضه تولیدات رولی هم به استفاده از لوله مقوایی نیاز است. لوله‌های مقوایی از چند نظر نسبت به لوله‌های پلاستیکی و فلزی برتری دارند. قیمت لوله مقوایی نسبتا ارزان است، وزن سبکی دارد، قابل بازیافت بوده و تجزیه‌پذیر است. به همین علت میزان استفاده از لوله‌های مقوایی در حال افزایش است. برای تولید این محصول بسته‌بندی از کاغذ لوله مقوایی، چسب، مواد شیمیایی و رنگ استفاده می‌شود. کاغذ لوله مقوایی هم ممکن است از خمیر جدید یا بازیافت کاغذهای قدیمی تولید شود.

کاغذها در ابعاد و شکل‌های مشخص برش می‌خورند، بر روی یکدیگر قرار گرفته، چسب به میان آن تزریق می‌شود و در نهایت به دور قالب‌های استوانه‌ای شکل پیچیده خواهند شد. تولید لوله‌های مقوایی با استفاده از دستگاه‌های تمام اتوماتیک و مدرن، آسان‌تر انجام می‌شود. با خرید دستگاه‌های مدرن، میزان هدر رفت مواد اولیه کاهش می‌یابد، محصولات با کیفیت‌تری تولید می‌شوند، مرحله کنترل کیفیت به سرعت انجام شده و حتی در هزینه‌های مالی هم صرفه‌جویی می‌شود. فراموش نکنید حتی با خرید دستگاه‌های مدرن و مکانیزه هم باید از ورود مواد اولیه بی کیفیت به این تجهیزات جلوگیری کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالا بروید

جهت دریافت لیست قیمت محصولات کاغذ پاپیروس کاوه، شماره همراه خود را وارد نمایید.

در نظر داشته باشید ثبت سفارش تنها به صورت عمده امکان‌پذیر است.